Ezüstérmes a ZF-Eger

A férfi vízilabda bajnoki döntő ötödik, utolsó mérkőzésén egy góllal nyert a Vasas, így az angyalföldiek megvédték bajnoki címüket. Az ezüstérmes egrieket este a Dobó téren köszöntötték a szurkolók.

A TV közvetítés ellenére ismét megtelt a Bitskey uszoda a bajnoki döntő ötödik, utolsó mérkőzésére. A körítés mellett a két csapat játékosai is gondoskodtak róla, hogy emlékezetes mérkőzéssel búcsúzzanak a 2009/10-es szezontól. Varga Dániel előnyből lőtt góljára Hegedüs – szintén előnyből – válaszolt. Ekkor sikerült először és utoljára kiegyenlítenie az Egernek. Varga Dénes és Hosnyánszky pontos lövéseivel nálunk csak kevesen és ritkán keltek versenyre. A harmadik harmadig egy-két gólos előnyben volt a Vasas. Ekkor Hegedüs újabb, sorrendben harmadik találatánál ismét egy gólra felzárkóztak a hazaiak, de az egri hetes már nem tudott visszatérni a medencébe, mert a lövésnél eltörött az ujja. Az utolsó negyedben a volt egri Kis Gábor és Kovács Róbert találataival már három góllal is vezetett a Vasas. Még egy utolsó hajrát indított az Eger: Biros büntetőből, majd Hárai akcióból lőtt gólt. Az utolsó támadásnál nem sikerült egyenlíteni, így 10-9-re győzött a Vasas, amivel összesítésben 3-2-re nyerte a bajnoki döntőt.
A mérkőzés végén dr. Martin György, a szövetség elnöke adta át az érmeket és a kupát. Az ezüstérmes egri játékosok este a Várásházára voltak hivatalosak, ahol a város vezetőin kívül a Dobó téren összegyűlt szurkolók köszöntötték őket.

Vodafone férfi OB I, döntő, 5., utolsó mérkőzés
2010. május 26. Eger, Bitskey uszoda, 3600 néző
Vezette: Bátori György, Kun György
ZF-Eger – TEVA-VasasPlaket 9-10 (2-4, 4-4, 1-0, 2-2)
Az Eger 1362. OB I-es mérkőzése, a 130. Eger-Vasas bajnoki találkozó

Eger: Szécsi – Hegedüs 3, Sántavy, Varga II. Zs. 2, Biros 2 (2/2), Graham, Hárai 1. Cserék: Erdélyi, Bárány, Kovács G., Feltham 1, Binder, Bundschuh. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Vasas: Nagy V. – Katonás, Hosnyánszky 1, Varga Dániel 3, Varga Dénes 3 (1/1), Takács, Kis G. 1. Cs.: Decker Á., Fülöp, Vörös, Kovács R. 1, Létay 1, Hőna. Edző: Földi László.

Gól – emberelőnyből: 14/4. ill. 8/4.
Ötméteresből: 2/2. ill. 1/1.
Kipontozódott: Bundschuh (20. p.), Katonás (28. p.), Hosnyánszky (30. p.)
Kiállítva – cserével végleg: Graham (27. p.)
Sárga lap: Földi László (22. p.)

A három nyert mérkőzésig tartó párharcot 3-2-re a Vasas nyerte.

A 2009/10-es OB I-es bajnokság végeredménye:
1. TEVA-VasasPlaket /Euroliga/
2. ZF-Eger /Euroliga/
3. Szeged Beton VE /Euroliga/
4. FTC Fisher Klíma /LEN Kupa/
5. Domino-Honvéd /LEN Kupa/
6. Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC
7. BVSC-Zugló-Atlantis Casino
8. UNIQA-UTE
9. Pécsi Vízmű-PVSK-Fűszért
10. OSC Opus Via
11. Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK