Az árvízkárosultakat segíti a Karitász

A Katolikus Karitász önkéntesei is részt vesznek az árvíz elleni védekezésben. A segélyszervezet élelmiszercsomagokkal, ivóvízzel, ruhaneművel,bútorokkal segíti a rászorulókat. Várják a felajánlásokat.

Az elmúlt időszak esőzése és árvize leginkább az észak-magyarországi térséget sújtotta. Apadnak a folyók, a veszély több településen megszűnt, de az árvízi munkáknak még nincs vége. A bajbajutottakon a Katolikus Karitász is segít.
A Katolikus Karitász egyházmegyei központjain keresztül jelen van a katasztrófa sújtotta területeken. Az egri szervezet eddig mintegy 20 tonna élelmiszert osztott ki többek között Szikszón, Sátoraljaújhelyen, Muhiban, Nagycsécsen, Nyékládházán, Edelényben, Miskolcon és más településeken.
Több településen vált ihatatlanná a víz, ezért palackos vizet és fertőtlenítőszert is osztanak.
Az Egri Főegyházmegyei Karitász Központja a károkat és a szükségleteket mérte fel, míg az adományok eljuttatását az országos központ koordinálta.
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja rendkívüli gyűjtést szervezett, képviselője személyesen hozta el Egerbe a pénzadományt.
A medrükből kilépő folyók áradása miatt jelenleg is több száz kilométeres szakaszon van árvízvédelmi készültség, emellett a Tisza is áradásnak indult. A segítségnyújtásra még mindig nagy szükség van, ezért a Katolikus Karitász továbbra is várja az adományokat a következő számlaszámon:
12011148-00124534-00800007