I. Kontakt Szakvásár Pétervásárán

A Pétervásárai Kistérség Többcélú Társulása és a szlovákiai Feled község önkormányzatának együttműködésével 20 magyar és 6 szlovákiai kiállító részvételével szakvásárt rendeztek Pétervásárán. A „Közös szlovák-magyar marketing info-csatorna” elnevezésű, 75 ezer eurós uniós támogatású projekt célja a helyi termékek és szolgáltatások bemutatása a jövőbeni sikeres együttműködés érdekében.

Az első Kontakt Szakvásárt a Pétervásárai Kistérség Többcélú Társulásának alelnöke, Sirok polgármestere, Lakatos István nyitotta meg. A határ két oldalán levő két kistérség összesen 48 településén több mint 38 ezer ember él. A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló projekt 75 ezer eurós uniós támogatást nyert el. A rendezvény célja a helyi termékek, szolgáltatások bemutatása a határ mindkét oldalán, ami a szervezők szerint megalapozhatja a jövőbeni sikeres együttműködést.
Az első szakvásáron 20 magyar és 6 szlovákiai kiállító jelent meg termékeivel és szolgáltatásaival. A program részeként a két térségi központban, Pétervásárán és Feleden létrehoztak egy-egy info-központot, valamint egy szlovák-magyar-angol nyevű weblapot is, amelyen keresztül bemutatkozhatnak a két kistérség vállalkozói és szolgáltatásai. A program július 10-én a szlovákiai Feleden folytatódik, ahová ezúttal a pétervásárai kistérség vállalkozóit várják. Az első Kontakt Szakvásár kísérő programjaként a két kistérség amatőr előadói is fellépési lehetőséget kaptak.