Mozgássérültek közgyűlése

Küldöttközgyűlésen értékelték az elmúlt év munkáját a Mozgássérültek Heves Megyei Egyesületének tagjai. A szervezet fő tevékenysége az érdekképviseleten túl a lakás akadálymentesítési, valamint a gépjármű vásárlási támogatások intézése.

A Mozgássérültek Heves Megyei Egyesületének több mint 2000 tagja van, de ez lényegében csak az egri és a gyöngyösi tagságot jelenti. A megyében a dél-hevesi, valamint a hatvani térségben további szervezetek működnek így Heves megyében több mint 6000 tagot számlálnak a különböző mozgássérült egyesületek. A Mozgássérültek Heves Megyei Egyesületének elmúlt évi munkáját Madarász János alelnök ismertette.
Lakás akadálymentesítésre 310, míg gépkocsi vásárlásra 74 támogatási kérelem érkezett, melyek közül 225, illetve 23 részesült támogatásban. Az egyesületet több közintézmény akadálymentesítési munkálatainál, mint szakmai tanácsadó is közreműködött. A közgyűlésen mutatták be az egri Szabó Tibor paralimpai bajnok súlylökő új könyvét. Már készül a folytatás is.
A közgyűlésen elfogadták az egyesület munkájáról és a közhasznúságról szóló beszámolót és módosították az alapszabályt. Ezen kívül a legújabb rehabilitációs eszközöket is bemutatták, amit ki is próbálhattak az érdeklődők.