Tudományos, hasznos, emberi

Az élővizek minőségét vizsgálják a dobós diákok azokkal az eszközökkel, melyeket pályázaton, mintegy 800 ezer forint értékében nyert az iskola. Az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a természettudományos képzésre, a tematikus napon bemutatkozott a Tudományos, Hasznos, Emberi országos program.

Környezetvédelmi detektív koffert, mikroszkópot, multimétert vásárolt az iskola abból a 800 ezer forintos támogatásból, amit az Oktatásért Közalapítvány pályázatán nyertek. A diákok vizsgálták a Tisza – tó, a folyó, valamint az Eger patak tisztaságát
Az iskolában népszerűek a természettudományos tantárgyak, és a diákok is érdeklődőek. Az eszközöket tanórán és azon kívül is használják a diákok, a biológia tagozatosok terepgyakorlaton is vizsgálódnak. A Dobóban márciusban volt az első, pályázathoz kapcsolódó tematikus nap, a mostani rendezvényen bemutatkozott a Tudományos, Hasznos, Emberi országos program. A diákoknak bemutatták a földrajz tanár dolgozószobájának digitális változatát, szó volt arról, hogy miért kezdődhet új fizika nagy a hadronütköztetőben, és érdekes kísérleteket is láthattak az érdeklődők.