Megújuló MSZP

Az MSZP megújítására készülnek a történelmi vereség után – mondta Mesterházy Attila frakcióvezető. A nyáron tartandó tisztújítás mellett tartalmi változtatást akarnak. Mesterházy szerint az MSZP-t nyitott, demokratikus, nemzeti és karakteresen baloldali párttá kell tenni.

A rendszerváltás óta a második legrosszabb eredményt érte el a szocialista párt a választáson – mondta Sós Tamás, a párt megyei elnöke. Bár a jelöltek a megyében mindenhol jobban szerepeltek, mint a pártlista – tette hozzá. Nyáron tisztújítást tartanak, emellett a párt tartalmilag is megújul. Szükség van erre, hiszen az önkormányzati választáson már szeretnének több támogatót maguk mögött tudni.
Kemény, határozott ellenzéki szerepre készülnek – mondta Mesterházy Attila, a párt frakcióvezetője. Rámutatnak a Fidesz tévedéseire, hazugságaira. Szakítanak a jelenlegi kormányzópárt nyolcéves gyakorlatával, s konstruktív, alternatívát felmutató ellenzékként fognak dolgozni.
Mesterházy Attila szerint a „vagy”-ok politikáját az „és”-ek politikájának kell felváltania – egyszerre kell foglalkozniuk a megújulással, a parlamenti munkával,az elmúlt évek értékelésével, az új baloldali karakter és ellenzéki politika, működési mechanizmus kialakításával.
Mesterházy szerint az MSZP-t nyitott, demokratikus, nemzeti és karakteresen baloldali párttá kell tenni.