A Sas útnál homokzsákokkal védekeztek

Egerben a Sas út és a Károlyi Mihály utca kereszteződésében háromszáz méter hosszan kellett homokzsákokból gátat építeni. A polgári védelem, a tűzoltók és a civilek hajnalig dolgoztak, hogy megvédjék a házakat. Éjszakára a Sas úti hidat is le kellett zárni.

1999-ben, a Medárd napi nagy esőzésekkor volt utoljára ilyen magas az Eger-patak vízszintje – mondta Plachi Péter polgárvédelmi alezredes a Sas útnál. Este hatra ezer zsákot töltöttek meg, 22 tonna homokot használtak fel, hogy 30 méter hosszan építettek gátat, hogy védjék a legalacsonyabban fekvő házakat.
Az önkormányzat este fél kilenc körül felhívással fordult az egriekhez: önkénteseket vártak ide segíteni. Éjszakáig folyamatosan emelkedett a vízszint, ekkor már már civilek is részt vettek a védekezésben. A Sas úttól az Érsekkert felé 300 méter hosszan építettek gátat.
A civilek, a polgári védelem és a tűzoltók hajnali egyig dolgoztak itt, homokzsákkal védték a házakat. Éjszakára a Sas úti hidat lezárták, mert a víz a hídig ért, a forgalom reggel indulhatott meg.