Férfi kézilabda NB II: Eger – Dabas II. 34-28

Véget ért a bajnoki szezon a férfi NB II-es kézilabdázóknál. Az ifjúsági csapat veretlenül nyerte a Keleti-csoport küzdelmeit. A felnőttek az utolsó mérkőzésen hat góllal verték a Dabas második csapatát, így a hátralevő eredményektől függetlenül már biztos, hogy negyedek helynél rosszabb helyen nem zárhat az Eger-Eszterházy SE együttese.

Az utolsó két forduló mérkőzéseit előrehozták, így hivatalos végeredményt – a felnőttek esetében – még nem mondhatunk. Az ifjúsági csapat viszont joggal ünnepelhetett. A hazai, Dabas elleni szezonzárón Skaliczki László, a Magyar Kézilabda Szövetség edzői bizottságának vezetője, Kovács Géza, a sportiskola igazgatója és Vizes Lajos, a megyei szövetség főtitkára adta át a bajnoki aranyérmeket az egriek ifjúsági csapatának, akik 100 %-os teljesítménnyel nyerték az Keleti-csoport küzdelmeit.
Ezt követően még nem lehetett egyből a tortának esni, mert az ifjúságiak közül többen szóhoz jutottak a felnőtt meccsen is. 5-4 után sikerült növelni a különbséget az egrieknek. 34-28-ra nyert az Eger, ezzel biztos, hogy a többi eredménytől függetlenül negyedik helynél rosszabb helyen nem zárhat az Eger-Eszterházy SE férfi csapata az NB II-ben.
Az NB II keleti-csoportban már csak hat mérkőzés van hátra. Hivatalos végeredményt május 22-e után hirdetnek.

Férfi kézilabda NB II. Keleti-csoport, 20. forduló
Eger, dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, 200 néző. 2010. május 9. V.: Pusztai Tamás, Sipos Lajos
Eger-Eszterházy SE – Dabas-Police-Kop KC II. 34-28 (17-14)
Eger: Kállai – Szűcs M. 1, Tamás Á. 2, Hevér 1, Fibecz 3, Makó 4 (2/2), Garancz 4. Cserék: Zsákay 3, Lakatos 6 (2/2), Szűcs D. 2, Varjú 4, Tamás T. 2, Péter 2, Mlinkó (kapus). Edző: Iványi Bálint.
Dabas II: Kun Z. – Talapka 11 (6/6), Strupka 3, Bak 2, Fajt 3 (2/1), Sziki, Weisz 6. Cserék: Szever 1, Bartus 2. Edző: Kiss Attila.

Kiállítás: 8, ill. 6 perc
Büntetők: 4/4, ill. 8/7