Labdarúgó NB III: Egri FC – Putnok 1-0

Öt piros, négy sárga lap és egy gól – ez volt a hétvégi Eger–Putnok NB III-as labdarúgó mérkőzés mérlege. A bajnokságban második helyen álló borsodiak ellen Dávid Zoltán góljával nyertek a hazaiak, akik így már a negyedik helyen állnak.

Az utóbbi hetekben mindkét csapatnál jelentősen megfogyatkozott a bevethető játékosok száma sérülések és eltiltások miatt. Az egrieknél Gömöri, Jeferson és Gáspár mellett két ifjúsági játékost neveztek a meccsre, míg a putnokiaknak csak egy bevethető cseréjük maradt erre a fordulóra. Semmi sem utalt a mérkőzés elején arra, hogy Demeter Miklós játékvezető mindkét oldalon tovább csökkenti a létszámot. A 21. percben megszerezték a vezetést az egriek. Bardi ívelésére a putnoki védelmen kívül Dávid Zoltán is rárajtolt, a későn érkező Rozát megelőzve a hálóba emelt – 1-0. Ez mint kiderült a meccs egyetlen gólja volt, viszont kiállításból többet is láthatott a nézőközönség. Az egri Bardit a putnoki kapu előtti kavarodás és lökdösődés után a 39. percben állították ki, majd az utolsó 10 percben a vendégektől sorrendben Juhászt, Szakácsot Monyókot és Demetert is idő előtt zuhanyozni küldte a játékvezető.
A 21. forduló másik rangadóján a Maglód – FTC találkozón 1-1-es döntetlen született. Az előttünk álló Balassagyarmat 1-0-ra kikapott a Balmazújvárostól, így öt fordulóval a vége előtt jelenleg a negyedik helyen áll az Eger. Szombaton az utolsó Rákosszentmihályhoz utaznak Dávidék.

Labdarúgó NB III. Mátra-csoport, 21. forduló
Egri FC – Putnok VSE 1-0 (1-0)
Eger, 100 néző. V.: Demeter Miklós (Fekete Sz., Czerovszki M)
Egri FC: Illyés – Debreceni, Káposzta, Bezzeg, Szűcs – Busai, Jeney, Csatlós, Romhányi (Jeferson 69.) – Bardi, Dávid. Edző: László István.
Putnok: Roza – Sebők, Nagy Cs.(Demeter Á. 26.), Juhász, Boczki – Mészáros, Balogh, Gál, Szakács, Sápi – Monyók. Edző: Koszta Péter.
G.: Dávid (21.)

Kiállítva: Bardi (39.), ill. Juhász (80.), Szakács (87.), Monyók (88.), Demeter Á. (90.)
Sárga lap: Káposzta (60.), Szűcs Á. (88.), ill. Juhász (39.), Szakács (48.)