Közösségi tereket adtak át Makláron

Pihenőparkot avattak és átadták a felújított művelődési házat Makláron. Az avatáson a polgármester azt mondta: néhány évvel ezelőtt Maklárt még alvó településnek nevezték, ma már erős a közösségi élet. A most átadott létesítmények is a közösséget szolgálják.

Közel 30 millió forintot nyert Maklár tavaly az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program falumegújítási pályázatán, ezt 6 millió forinttal egészítette ki az önkormányzat. Ebből készült el a pihenőpark, a művelődési ház külső felújítása és a télen átadott játszótér. Havasi László polgármester szerint ezek a beruházások a közösség javát szolgálják, ráadásul szebbé is teszik a települést.
A majálison felavatták a parkot, a külső hőszigetelést, új tetőfedést kapott művelődési házat. Az önkormányzat saját erőből állíttatott kandelábereket, felújíttatta a művelődési ház elektromos hálózatát. Úgy számolt az önkormányzat, hogy 40%-kal csökken az épület fenntartási költsége.
Az ünnepségen jelentették be: az integrált közösségi és szolgáltató terek létrehozására kiírt pályázaton is nyertes lett a település karöltve a Lehetőséget Mindenkinek Alapítvánnyal.