Hétvégi vízilabda

Szerdán harmadik mérkőzés dönthet a férfi vízilabda OB I Eger – FTC elődöntőjében a továbbjutásról. A nőknél bajnokot avatott az Eger, mivel itthon legyőztük a Szentest, akik így már nem foghatják be az újvárosiakat. A férfi OB I/B-ben nyert a felsőházban érdekelt Főiskola és kikapott az alsóházi Vízmű.

Szerdán, a Népligetben 7-5-re nyertek Weszelovszkyék, így az Eger – FTC párharc jelenleg 7-4-re áll a férfi OB I elődöntőjében. A 10 pont megszerzéséig tartó párharc következő mérkőzése szerdán 19 órától lesz a Bitskey uszodában. Egri győzelem esetén Birosék jutnak be a döntőbe. A másik párban is 7-4 az állás, de itt a Vasas van előnyben a Szegeddel szemben.
A női vízilabda OB I-ben a Szentest fogadták az egriek. Ebben a szezonban még egyszer sem sikerült legyőzni a Csongrád megyeieket: az eddigi öt mérkőzésből egy 9-9-es döntetlen volt a legjobb eredmény. A hétvégén változott a helyzet, Kelemen Attila lányai nagy csatában 11-10-re nyertek. Ezzel eldőlt, hogy a Szentes már nem érheti be a Dunaújvárost, így az újvárosiak nyerték a bajnokságot. A Szentes és az Eger között két fordulóval a vége előtt már csak két pont a különbség. Az egri bronz biztos, az ezüstre pedig még van esély.
A férfi vízilabda OB I/B-ben a felsőházban játszó EKF-EgerFood-Imola a KSI-t fogadta a Bárány uszodában. Tóth Péter és Herman István együttese szoros mérkőzésen nyert fővárosi riválisa ellen. Meccs közben hiába vezettek a főiskolások két-három góllal, a már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott Vámos Márton, valamint Angyal Dániel góljaival mindig kiegyenlített a KSI. A 12-10-es végeredményt Kovács Tamás 1 másodperccel a vége előtt lőtt gólja állította be.
Az alsóházban a Vízmű Kaposvárra utazott, ahol 11-7-re kaptak ki Csacsovszkiék. Szombaton mindkét csapatunk itthon játszik: a Főiskola a Angyalföldi Sportiskolát, míg a Vízmű a Békéscsabát fogadja.