Élő kövek, lelki ház

Először rendezett találkozót az egyházközségek képviselő-testületi tagjainak az egri főegyházmegye. Az Élő kövek, lelki ház elnevezésű találkozót a megújulás jegyében tartották.

Háromszáztizenkét plébániáról és háromszázharminc filiális egyházközségből kétezer-ötszáz testületi tag érkezett a találkozóra. A képviselő-testületek nemrégiben újultak meg, minden tag névre szóló kinevező iratot kapott dr. Ternyák Csaba érsektől, amelyben az egyházi vezető arra kérte őket, segítsék tanácsaikkal és munkájukkal a plébánosokat.
Az ünnepi szentmisén dr. Ternyák Csaba Szent Józsefhez, az ő feladatához hasonlította a képviselő-testületi tagok munkáját. Munkás Szent József hű  és okos szolgaként őrizte Jézust, ma pedig a papok és a testületek tagjai kapták azt a feladatot, hogy őrizzék a plébániai közösséget. Ne középszerű, hanem hűséges és okos szolgák legyünk –  hívta fel a figyelmet az érsek -, hiszen egyik a másik nélkül nem teszi lehetővé, hogy az Isten által ránk bízott feladatnak megfeleljünk.
Dr. Ternyák Csaba érsek arra kérte a képviselő-testületi tagokat, hogy egységben és önzetlenül dolgozzanak. A plébánosoknak missziós feladatuk is van, ebben is tudnak segíteni – szavaikkal és példájukkal erősítsék az egyházközségekhez csak lazán kapcsolódó  híveket. Meg kell velük értetni: az egyház nyitva áll. Élő, eleven közösségekre van szükség – mondta az érsek.