Egri VSI: az év sportiskolája

A Sportiskolák Országos Szövetsége 2009 márciusában zárt pályázatot írt ki Magyarország legjobb sportiskolája, illetve legjobb sportági sportiskolása címre. Az 51 sportiskola közül 19 összesen 27 pályázatot nyújtott be. Az elmúlt év eredményei alapján az 500 fő alatti, egyesületi sportiskolák közül az Egri Városi Sportiskola lett a legjobb. Az erről szóló elismerést Budapesten, a Magyar Sport Házában vehették át az egyesület képviselői.

A Sportiskolák Országos Szövetsége tavaly határozta el, hogy zárt pályázatot ír ki tagjainak az év legjobb sportiskolája, és legjobb sportági sportiskolása címre. A díjátadó gálát a budapesti Sportok Házában tartották. Az Egri Városi Sportiskola az 500 fő alatti kategóriában a legjobbnak bizonyult. Az értékelésnél a diákolimpiai és szakági versenyek dobogós helyezéseit, valamint a korosztályos Európa- és világbajnokságokon való részvételt pontozták. A díjat Kovács Géza igazgató vette át.
Kovács Géza igazgató, Egri Városi Sportiskola
Az Egri Városi Sportiskola szakosztályai közül a legtöbb pontot az atléták, a birkózók, a judosok és a tájfutók tették hozzá a sikerhez.
Az 500 fő feletti sportiskolák közül a nyíregyházi Nyírsuli lett a legjobb. Egyéniben a hat legjobb sportiskolás versenyző vehetett át elismeréseket. A volt egri, jelenleg a Diósgyőri Birkózó Clubban sportoló Juhász Bence is a díjazottak között volt.

„Magyarország legjobb sportiskolája 2009”

* Közoktatási típusú sportiskola (általános iskola): Zrínyi Ilona Általános Iskola (Szombathely)

* Közoktatási típusú sportiskola (középiskola): Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)

* Egyesületi típusú sportiskola (500 fő alatti): Egri Városi Sportiskola (Eger)

* Egyesületi típusú sportiskola (500 fő feletti): Nyírsuli Nyíregyházi Sportszolgáltató Nonprofit Kft. (Nyíregyháza)

„Magyarország legjobb sportági sportiskolása 2009”:

Kerekes Gréta atléta (Debreceni SI, edző: Donka László).
Eredményei: Ifjúsági ob, 100 m gát: 1. hely; Ifjúsági vb, 100 m gát: előfutam; felnőtt ob, 100 m gát: 2. hely,100m gáton ranglista vezető, 2009-ben ötször volt válogatott.

Matkó Csaba atléta (Dunaújvárosi VSI, edző: Ágoston Zita).
Eredményei: Fedett pályás ifjúsági ob, 800m: 3. hely; Három Nemzet Viadala ( U18-as kcs.) 800 m: 5. hely. Tagja az ifjúsági olimpiai, illetve a londoni olimpiai válogatott keretnek.

Juhász Bence birkózó (DBC-MISI, edzői: Juhász Sándor, Repka Attila, Rusznyák József ).
Eredményei: Ifjúsági Eb: 5. hely; Ifjúsági ob, kötöttfogás: 1. hely; Junior ob, szabadfogás: 1. hely; eddig tizennégyszeres magyar bajnok.

Dudás Miklós kajakos ( Bródy Imre Oktatási Központ, edzői: Pál Zoltán, Márfi Gábor).
Eredményei: Ifjúsági vb, K1-500 m: 1. hely; Ifjúsági vb, K4- 500m: 1. hely; Ifjúsági vb, K4-1000m: 2. hely; Ifjúsági ob, K1- 500m: 1. hely; Ifjúsági ob, K2-500m: 1. hely.

Tóth Krisztián judós (Csanádi Árpád Ált. Isk .és Pedagógiai Intézet, edzői: Preiszler Gábor, Pánczél Gábor).
Eredményei: Ifjúsági vb: 3. hely; Ifjúsági világkupa: 2. hely; Ifjúsági ob: 1. hely; Kiváló Ifjúsági Sportoló; Kvalifikálta magát a szingapúri Ifjúsági Olimpiára.

Biczó Bence úszó (Pécsi Városi Sportiskolai Egyesület, edző: Sántics Béla).
Eredményei: Európai Ifjúsági olimpiai Fesztivál, 200 m pillangó: 1. hely ( korosztályos csúccsal ), 100 m pillangó: 2. hely (korosztályos országos csúccsal); a korosztályos világranglista 2.helyezettje; ifjúsági olimpiai kerettag; londoni olimpiai kerettag.