Férfi kézilabda NB II: Eger-Eszterházy SE – Abonyi KC 37-24

A NB II-es férfi kézilabdások a Keleti-csoport utolsó helyezett csapatát, a Pest megyei Abonyt fogadták a Leányka úti sportcsarnokban. Iványi Bálint együttese 13 góllal nyerte meg a mérkőzést. Már csak két találkozó van hátra a bajnokságból: előbb idegenben, Vecsésen, majd hazai pályán a Dabas második csapata ellen.

Az utolsó két fordulóból előrehozott találkozók közül egyet megnyert, egyet pedig elveszített az Eger-Eszterházy csapata, így a közvetlen rivális Lajosmizsénél két mérkőzéssel többet játszva két pont előnyre tett szert az egri csapat. A 18. fordulóban kötelező győzelmet várt mindenki a csoport utolsó Abony elleni hazai találkozón. Egri oldalon csak Zsákay hiányzott, helyette a fiatalok közül Tamás Tamás kapott bizalmat. Az edzőváltáson átesett vendégek meglepően jól teljesítettek a mérkőzés elején. Csak 11-9 után indult be igazán az egri henger. Ebben különösen az átlövő Tamás Ádám, valamint Varjú Péter jeleskedett. Iványi Bálint mindenkinek játéklehetőséget adott. Ezzel a fiatalok éltek is.
Győzelmével tartja negyedik helyét az Eger-Eszterházy a Keleti-csoportban. A végelszámolás szempontjából a két meccsel kevesebbet játszó Lajosmizse eredményeit kell figyelnie a csapatnak. Jelenleg két pont választja el egymástól a két együttest. Az egrieknek még két találkozójuk van hátra: a hétvégén idegenben a Vecsés, majd egy hét múlva hazai pályán a Dabas második csapata ellen.

Férfi kézilabda NB II. Keleti-csoport, 18. forduló
Eger, Eszterházy csarnok, 100 néző. 2010. április 24. V.: Mikulás Gábor, Pető Péter
Eger-Eszterházy SE – Abonyi KC 37-24 (19-13)
Eger: Rutka – Szűcs M., Hevér 2, Varjú 5, Fibecz 4, Makó 1, Garancz 2. Cserék: Lakatos 4 (3/3), Terenyei Ákos 1, Szűcs D. 3, Tamás Á. 9, Tamás T. 1, Péter 5, Kállai (kapus). Edző: Iványi Bálint.
Abony: Szabó I. – Nagy A., Mészáros 3 (1/0), Nagy K. 10, Benkucs 7 (1/1), Mádi, Füleki. Cserék: Lőrinczy, Holló 1, Vágó 1, Csőke 2, Medgyes (kapus). Játékos-edző: Nagy Attila.
Kiállítás: 8, ill. 4 perc
Büntetők: 3/3, ill. 2/1