Választás 2010

Megszerezte a kétharmados többséget a Fidesz-KDNP a választás második fordulójában. A még kiadó ötvenhét mandátum közül ötvennégyet kaptak, egyéniben egy szocialista és egy független jelölt jutott a parlamentbe, egy mandátum sorsa még nem dőlt el. Az első fordulóhoz képest alacsony, ötven százalék alatti volt a részvételi arány.

A Fidesz-KDNP 262 mandátumot szerzett, ami több mint 67 százalékos teljesítményt jelent. Az MSZP 59 képviselőt juttatott az országgyűlésbe, a helyek 15 százalékát megszerezve. A Jobbik 12 százalékot szerezve 47, az LMP 4 százalékkal 16 mandátumot kapott. A Fidesz-KDNP a vállalkozók pártjával közösen a Füzesabonyban induló Herman István személyében egy képviselőt juttatott a parlamentbe, illetve függetlenként Molnár Oszkár győzött a Borsod Amaúj-Zemlén megyei Edelényben.
Heves megyében a második fordulóban még négy választókerületben kellett dönteni, valamennyiben a Fidesz-KDNP jelöltje végzett az első helyen.
Gyöngyösön Balázs József, Hatvanban Szabó Zsolt, Hevesen dr. Tóth József, Füzesabonyban Herman István győzött és jutott a parlamentbe. Egerben Habis László és Pétervásárán Horváth László már az első fordulóban megszerezte a többséget, biztosítva ezzel mandátumát.
A megyében területi listáról a Fidesz-KDNP színeiben Demeter Ervin, dr. Lukács Tamás és dr. Nyitrai Zsolt szerzett mandátumot, Vona Gábor a Jobbik és Sós Tamás az MSZP képviselőjeként szintén a parlamentbe jutott.
Országos listáról Ivády Gábor, az LMP és Sneider Tamás, a Jobbik képviselőjelöltje ugyancsak ott ül majd az országgyűlésben.
Sólyom László bejelentette, hogy május 14-én lesz az új országgyűlés alakuló ülése.