Sportiskolai elismerés

A 2009-es eredmények alapján az Egri Városi Sportiskola lett az ország legjobb sportiskolája. Az erről szóló hivatalos elismerést jövő héten csütörtökön, a budapesti Sportok Házában rendezett gálán vehetik át az egriek.

Rendhagyó edzői értekezletet tartottak az Egri Városi Sportiskolában. Kovács Géza, igazgató arról tájékoztatta a megjelent szakvezetőket, hogy a Sportiskolák Országos Szövetségének pályázati felhívására jelentkező egri intézmény első helyezést ért el. Az 500 fő alatti, legjobb egyesületi sportiskolák közül az egri lett a legjobb a 2009-es eredmények alapján.
Az értékelésnél a korosztályos országos bajnokságokban, valamint a diákolimpiai döntőkben elért 1-3. helyezéseket vették figyelembe. E mellett a sportiskolai bemutatkozás hozhatott plusz pontokat az értékelésnél. Országosan 52 sportiskola tartozik a SIOSZ-hoz. Az egriek kategóriájában 17-en pályázhattak.
A Sportiskolák Országos Szövetsége először írt ki ilyen pályázatot. Az 500 fő fölöttieknél a nyíregyházi Nyírsuli lett a legjobb. A díjátadó gálát Budapesten, a Sportok Házában tartják április 29-én, csütörtökön, amelyen azok az egri sportolók is részt vesznek edzőikkel együtt, akik a pályázati kiírás szerint a legtöbb pontot szerezték. Az eseményről a TV Eger is részletesen beszámol.