Országos helyesírási verseny a főiskolán

A főiskola büszke arra, hogy 1987 óta Eger szervezi a helyesírási verseny országos döntőjét – mondta dr. Hauser Zoltán rektor a Nagy J. Béla országos helyesírási verseny megnyitóján. Évente egy emlékplakettet ítélnek oda, idén dr. Keszler Borbála kapta ezt a kitüntetést.

1987 óta Egerben gyűlnek össze a magyarországi és a határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói, itt rendezik meg a Nagy J. Béla országos helyesírási verseny döntőjét.
A versenyzők azok közé tartoznak, akik a tudást, a szakmai kompetenciát fontosnak tartják – mondta dr. Hauser Zoltán, a főiskola rektora a megnyitón. Büszkék arra, hogy több mint 20 éve Eger rendezi a döntőt.
A verseny egy tollbamondásból  és egy tesztből áll. Az figyelhető meg, hogy az elmúlt években a helyesírás színvonala visszaesett, bár ide, a versenyre a legfelkészültebbek érkeznek, itt ez nem érzékelhető – mondta dr. Zimányi Árpád, a magyar nyelvészeti tanszék vezetője.
Évente ítélik oda a Nagy J. Béla Emlékplakettet. Idén dr. Keszler Borbála egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia Magyar Nyelvi Bizottsága társelnöke kapta az elismerést.