Húszéves az egri Kiwanis

Húszéves születésnapját ünnepelte a Kiwanis Klub Eger.  Ebből az alkalomból könyv jelent meg az egri klubról, és itt tartották a magyarországi Kiwanis klubok konferenciáját.

A kiwanis indián szó, azt jelenti: segíteni. A húsz éve alakult egri klub több intézményt pártfogolt már; elsősorban kórházakat, iskolákat. Az utóbbi időben többször támogatták – főként készségfejlesztő eszközökkel –  a szalaparti iskolát és otthont.
A születésnapi ünnepségen bemutatták azt a könyvet, amelyet dr. Renn Oszkár írt az egri Kiwanis húsz évéről.
Szombaton a magyarországi Kiwanis klubok konferenciáját rendezték Egerben. Az európai szövetség elnöke szerint  a magyarországi Kiwanisnak múltja is és jövője is van.
– Nagyszerű, hogy most itt vagyok, ez az alkalom lehetőséget adott, hogy megismerjem a klubelnökök  beszámolójából , hogy mi is a Kiwanis. A Kiwanis az, hogy adunk magunkból egy darabot másoknak  a szívünkből, a lelkünkből, és ez egy csodálatos dolog. Szívvel és szívből adni valakinek, akinek szüksége van a segítségre – mondta Gianfilippo Muscianisi a Kiwanis Európai Szövetség elnöke.
A konferencián minden hazai klub képviseltette magát, megbeszélték az együttműködés formáit, beszámoltak a működésükről, a karitatív munkájukról.