Irodalom a sajtóban

Irodalom a sajtóban címmel rendezett konferenciát az Eszterházy Károly Főiskola Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke. A meghívottak az újságokban megjelenő szépirodalom szerepéről tartottak előadásokat.

A kommunikáció oktatásának bevezetésénél bábáskodott az Eszterházy Károly Főiskola, az intézményben tizenöt évvel ezelőtt kezdték meg a képzést – hangsúlyozta dr. Hauser Zoltán rektor a konferencia megnyitóján.
A tanácskozáson az irodalom és a sajtó összefüggéseiről szóló tudományos előadások hangzottal el. A két terület egymáshoz tartozását olyan nevek jelzik, mint például Petőfi Sándor, Ady Endre, Kosztolányi Dezső vagy a napjainkból említve Esterházy Péter.
Kácsor Zsolt újságíró igen szellemes címet adott témájának: Gabriel García Márquez kikukucskál Kádár János háta mögül. Ezzel arra utalva, hogy a Nobel-díjas író Magyarországról is tudósított lapokat.
Földes Anna, a Bálint György Újságíró Akadémiáról az irodalmi és a sajtóműfajok kapcsolatáról beszélt a konferencián. Mint mondta, nem lehet sajtótörténetről beszélni anélkül, hogy ne említsünk meg jelentős írókat.