Éneklő Ifjúság

Nyolc-kilencszáz gyerek és fiatal lép fel az Éneklő Ifjúság regionális zenei fesztiválon pénteken és szombaton. Az első napon a kamarazenekarok, az énekes és hangszeres szólisták versenyeztek, szombaton mutatkoznak be a kórusok.

Eredetileg az ifjúsági kórusok mutatkoztak be az Éneklő Ifjúságon, a fellépő versenyzők köre azóta bővült az énekes és a hangszeres szólistákkal, a kamarazenekarokkal. Ők külön versenyeznek; három nagydíjat, kilenc nívódíjat ítélnek oda a legjobbaknak. Egerben 1934-ben rendezték meg először az Éneklő Ifjúságot, húsz éve rendszeresen megszervezik a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az egri az ország egyik legrangosabb fesztiválja, köszönhető ez többek között a jó szervezésnek – mondta Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke.
A regionális fesztiválra 8-900 gyerek érkezett az észak-magyarországi régióból és a Hajdúságból. Szombaton a kórusok fesztiválhangversenyével, majd a minősítő hangversennyel folytatódik a program. Ezen a napon este fél nyolckor hangversenyt adnak a kórusok a Dobó téren.