Férfi vízilabda OB I: ZF-Eger – Domino-Honvéd 5-9

A férfi vízilabda OB I. utolsó előtti fordulójának legnagyobb meglepetését az Eger szolgáltatta azzal, hogy hazai pályán négy góllal kikapott a Honvédtól. Az alapszakasz elsőség ettől függetlenül nincs veszélyben. Ehhez az utolsó előtti OSC-t kel legyőzni a szombati utolsó fordulóban.

Bárány nélkül, a visszatérő Háraival, a 300. OB I-es meccsét játszó Vargával és Valiccsal a kapuban indult a mérkőzés, ami ezúttal nem az egriekről szólt. A ZF-Eger férfi OB I-es vízilabda csapata az alapszakasz utolsó előtti fordulójában azt a Honvédot fogadta, akik egyedüli csapatként a mezőnyben egyszer már legyőzték az egrieket. A meccs után elmondhatják magukról a Honvédosok, hogy most már nem is egyszer, hanem kétszer is megadásra késztették a bajnokság egyik nagy esélyesét, hiszen ezúttal 9-5-re nyertek a Bitskeyben. Hiába jött be Szécsi a második félidőre, és hiába jöttünk fel 2-6-ról 5-6-ra, az utolsó negyedben csak a Honvéd lőtt gólokat. Szivós Márton egymaga öt gólt lőtt.
1:06:20 Helyén – ma. 1:06:43 Vad Lajos edző, Domino-Honvéd
1:08:40 Ezt a hetet – volna 1:09:10 Gerendás György vezetőedző, ZF-Eger
A vereségtől függetlenül az alapszakasz elsőség nem lehet kérdéses, hiszen ehhez az utolsó előtti OSC-t kell legyőzni majd a hétvégén. Közben szerdán, Belgrádban játszik a csapat az Euroliga negyeddöntő visszavágóján, ami lényegében csak formalitás, hiszen a Partizán Egerben győzött 12-4-re.

Férfi vízilabda OB I, Alapszakasz, 17. forduló
Eger, Bitskey uszoda, 800 néző. Vezette: Marjay Zsolt, Vojvoda István
ZF-Eger – Domino-Honvéd 5-9 (1-2, 1-3, 3-1, 0-3)
A 98. Eger – Honvéd bajnoki mérkőzés

Eger: Valics – Hegedüs 2, Feltham, Biros 1 (1/0), Sántavy, Graham, Varga II. Zs. 1. Cserék: Szécsi (kapus), Erdélyi, Kovács G. 1 (1/1), Binder, Bundschuh, Hárai. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Honvéd: Gergely – Bátori 1, Salamon 2, Szivós 5 (1/1), Gór Nagy, Marnitz, Matajsz Cserék: Székely 1, Kállay, Jansik, Mezei, Paján, Borsós. Edző: Vad Lajos.

Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 5/1.
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Jansik (27. p.), Paján (30. p.)
Kiállítva – cserével végleg: Gór Nagy (16. p.)
Sárga lap: Gerendás György és Vad Lajos

Következik:
Euroliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
2010. április 14., 18:00. Belgrád, Banjica uszoda
Partizan – ZF-Eger