A Jobbik szerint veszélyt jelent a Fidesz a demokráciára

Óriási veszélyt jelez, hogy a Fidesz, amely a következő négy évben kormányozni fog, nem foglalkozik a magyar törvényekkel – mondta Sneider Tamás, a Jobbik képviselőjelöltje. Sneider arra utalt, hogy az Országos Választási Bizottság szerint több jogszabályt is megsértett a Fidesz a választók adatainak gyűjtésével; a testület feljelentést is tett.

Egy hangfelvétel került fel az internetre, amelyen jól hallható, hogy a Fidesz egy hatalmas adatbázist hozott létre, mindenkiről tudják, kire szavaz – mondta Sneider Tamás a Jobbik képviselőjelöltje. Önmagában ez a cselekmény két év börtönbüntetéssel sújtható, Sneider a legsúlyosabbnak viszont azt tartja, hogy az adatbázis létrehozása az országos elnökség tudtával történt. A Jobbik politikusa úgy látja: akkor járt volna el korrekt módon a Fidesz, ha az OVB állásfoglalását elfogadja, s megszünteti az adatbázist. Sneider óriási veszélyt lát abban, hogy a Fidesz nem foglalkozik a magyar törvényekkel.
Felkerült az MSZP hasonló gyakorlatáról is felvétel a netre, ennek hitelességét még nem bizonyították. Sneider szerint az elmúlt napok eseményei is azt igazolják, hogy az országot hatalmukba kerítették a politikusbűnözők, a füzesabonyi eset is jól mutatja, hogy Heves megyében is él a Fidesz választási trükkökkel. A választóktól azt kéri: gondolják át, kívánnak-e egy pártnak teljhatalmat adni, mikor a demokrácia romokban hever.