Neumann: felsőfokú nyelvvizsgák

Országosan is kimagasló tanulmányi eredményt értek az egri Neumann János Középiskola diákjai. A két tanítási nyelvű, gazdasági szakra felkészítő osztály tagjai sikeres felsőfokú szakmai nyelvvizsgát tettek. Az erről szóló bizonyítványokat a vizsgáztató, Londoni Kereskedelmi és Iparkamara magyarországi vizsgaközpontjának képviselője adta át a diákoknak.

Ilyen még nem volt az iskola történetében, de országosan is egyedülálló, hogy lényegében egy teljes osztály, 21 tanuló sikeres felsőfokú szakmai nyelvvizsgát tegyen angol nyelvből – mondta köszöntő beszédében dr. Sipos Mihály, a Neumann János Középiskola igazgatója. A Londoni Kereskedelmi és Iparkamara magyarországi vizsgaközpontjának igazgatója személyesen adta át a nyelvvizsga bizonyítványokat.
A Neumannban eddig is jellemző volt, hogy a két tanítási nyelvű, gazdasági szakra felkészítő osztályokban sokan tesznek szakmai nyelvvizsgát. A diákok a 9. osztályban, heti 14 órában kezdik az általános angol nyelv elsajátítását.
Az elmúlt hónapokban a Neumann diákjai közül összesen 32-en (21 LCCI, 9 Budapesti Gazdasági Főiskola, 2 Cambridge) kaptak felsőfokú szakmai nyelvvizsgát.