Női floorball: Eszterházy-MEISE – Debrecen 23-3

Az Eszterházy-Mecman Eger női csapata nyerte a felnőtt floorball bajnokság alapszakaszát. Szombaton húsz góllal verték a Debrecent, majd kedden 6-1-re nyertek a Mesehősök ellen.

Nehezen indult a bajnoki szezon az egri lányoknak, viszont a folytatás kifejezetten jól sikerült. Hat forduló alatt kétszer kikaptak, egyszer döntetlent játszottak, azóta viszont csak győzelmekről számolhatunk be. Kétszer nyertek a tavalyi bajnok Phoenix ellen. A felsőházi csapatok közül visszavágtak a Szolnoktól és a Cartoon Heroestól elszenvedett vereségekért és a hazai döntetlen után idegenben győzték le a szőnyieket.
A hétvégi, Debrecen elleni találkozón gólcsúcs született: 23-szor vették be Juhász Sára kapuját. Ennyit idén még egy csapat sem ütött egy mérkőzésen, pedig az eleje – az edző szerint nem sikerült olyan jól. A válogatott Simon Alexandra 8 gólt lőtt.
Kedden, a 14. fordulóból elmaradt mérkőzést pótolták az egriek. Susztákék 6-1-re verték a Cartoon Heroest, ezzel biztossá vált, hogy az egriek pontelőnnyel nyerték a bajnokság alapszakaszát. A folytatásban a legjobb négy még egy oda-visszavágó kört játszik, de az alapszakaszban elért egymás elleni eredményeket továbbviszik a csapatok.

Női floorball OB, 18. forduló, Eger, Pásztorvölgyi Iskola, 50 néző.
2010. április 3.
V.: Sviderszki Dávid, Török Gábor
Eszterházy-MEISE – Debreceni FSE 23-3 (7-1, 7-0, 9-2)
Eger: Kovács Zs. – Leitner (0+1), Hegyi (0+2), Simon (8+3), Suszták (4+2), Bartók (4+2), Karácsony (3+1), Kiss D. (1+0), Vladár (2+0), Csutorás, Dudás (1+2), Horkai (0+1), Kis N. (kapus). Edzők: Leitner Tamás
Debrecen: Juhász S. – Nagy D., Bojti, Varga O. (0+1), Bogdándi, Zeke, Barczi (1+0), Ladányi (2+0). Játékos-edző: Ladányi Bernadett