A Fidesz az építési törmeléket nézi romnak – Mesterházy szerint fejlődött az ország

Nem érdemes kockáztatni, a kis pártokra leadott szavazatok esetleg elveszhetnek, ezért a demokratikus értékek védelméért a szocialistákra kell szavazni – mozgósított Mesterházy Attila az MSZP választási gyűlésén. Szerinte a többség békében, nyugalomban akar élni, a demokráciát pedig veszélyezteti a Jobbik kirekesztő, agresszív demagógiája és a Fidesz felelőtlen populizmusa.

A megyében egyre többen érdeklődnek a szocialista párt programja és jelöltjei iránt – mondta Sós Tamás, a pétervásárai választókerület képviselőjelöltje. 209 milliárd forint érkezett fejlesztésekre a megyébe, Sós Tamás szerint a hat szocialista egyéni országgyűlési képviselő egymás körzeteiért is lobbizott. Úgy látja: két politikai erőtér alakult ki, az egyik a Fidesz-Jobbik, a másik a demokratikus. Több párt is van, amely a demokratikus értékeket védi, de erő csak a szocialistáknál van.
Sokszor hallani, hogy Eger nem fejlődött – mondta Nagy Imre képviselőjelölt. Ő büszke az egri fejlesztésekre; a szocialisták szeretik Egert, kiemelkedő lehetőségeket biztosítottak a városnak.
Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt szerint a rendszerváltás óta nem volt ilyen fontos választás, nagy a tétje. Ezért hirdették meg a 10 nap 1 millió találkozás kampányt.
Mesterházy szerint a Fidesz stratégiájának egyik eleme a negatív, mocskolódó kampány. Jellemző az is, hogy a fideszes politikusok nem mondanak semmi konkrétumot, egyfajta illúzió rabságában tartják a választópolgárokat.
A Fidesz azt mondja: romokban az ország – Mesterházy szerint valószínűleg az építési törmeléket nézik romoknak, az elmúlt időszakban ugyanis sok fejlesztés történt. A miniszterelnök-jelölt úgy látja: nemzeti modernizációra, új baloldalra és új politikai kultúrára van szükség Magyarországon. Az az agresszív ellenzéki magatartás, amit a Fidesz meghonosított, a nemzet érdekeit sértette. Akik ez ellen szeretnének fellépni, szavazzanak az MSZP-re – mondta Mesterházy. Szerinte a kis pártokra leadott szavazatok elveszhetnek, ezért nem érdemes kockáztatni.