Rendhagyó irodalomórát tartott Gárdonyi dédunokája

Gárdonyi Géza dédunokája, Keller Péter látogatott Egerbe a polgármester meghívására. A Marcipánia megtekintése után rendhagyó irodalomórát tartott a gyerekeknek.

A Dr. Kemény Ferenc Általános Iskola 3. b osztályosai rendbe tették Gárdonyi Géza édesanyjának sírját, majd a múzeumban ismerkedtek az íróval, végül megkoszorúzták az Egri csillagok szerzőjének sírját.
Keller Péter, az író dédunokája és kutatója szerint a gyerekekkel nem nehéz megkedveltetni Gárdonyit, elég elolvasni a műveit.
Keller Péter folytatja a kutatásokat. Úgy véli: dédapja titkosírása sokat árul el írója személyiségéről, módszeréről, tájékozottságáról és hitéről, sok új adalékkal egészíti ki a Gárdonyi-képet.
Habis László polgármester fontosnak tarja , hogy a gyerekek ne csak tankönyvekből ismerjék meg a múltat, kapjanak olyan élményt, amely felkelti az érdeklődést a tanulás iránt. Szerinte a magyar történelem legfontosabb kérdéseit úgy kell eljuttatni a gyerekekhez, hogy valódi érdeklődést keltsenek, s rábírják arra is a fiatalokat, hogy olvassanak.