A Munkaügyi Központ képzésekkel segíti az álláskeresőket

A munkaerőpiacon hátrányos helyzetbe került, illetve megváltozott munkaképességű álláskeresőket támogatja az Egri Munkaügyi Központ azokkal az Európai Uniós programokkal, amelyek a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben segítséget nyújtó végzettséget adnak.

Egerben a regisztrált munkakeresők száma 17-18 százalékkal növekedett az elmúlt egy évben a gazdasági válság következtében. A munkaügyi központ igyekszik minél több álláskeresőt bevonni azon programjaiba, amelyek átképzést, vagy nyelvi képzést biztosítanak az ügyfelek számára, megkönnyítve ezzel az elsődleges munkaerőpiacra való vissza- illetve bejutásukat.
Jelenleg három ilyen projekt fut az Európai Unió támogatásával.
Minden olyan álláskereső bejuthat ezekbe a programokba, aki a projekt által meghatározott hátrányos helyzetű kategóriába esik, és saját maga számára megfelelőnek tartja. A munkaügyi központ személyre szóló szerződést köt a képzésre jelentkezővel, arról, hogy milyen kötelezettségeket várnak el az ügyféltől ,és milyen támogatást tudnak nyújtani. A képzés után 5-6 hónap munkagyakorlatot kell teljesíteni, ami alatt a munkaügyi központ átvállalja a munkáltatótól a terheket. Fél év elteltével a központ munkatársai ellenőrzik, hogy az álláskereső megmaradt-e a munkahelyén a támogatás megszűnése után is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a programok sikeresek.