Sportkonferencia és birkózó verseny – Eger, a birkózó város

A Városi Sportiskola a hazai utánpótlás helyzetéről szervezett sportkonferenciát, ezzel párhuzamosan sportnap keretében mutatkoztak be a nagyközönségnek a Sportiskola szakosztályai is. Másnap birkózó kötöttfogású rangsorversenyt rendeztek Egerben, amelyen több hazai versenyző is szőnyegre lépett. Komáromi Ede megnyerte a 60 kg-osok küzdelmét, így egyedüli egriként ő utazik majd a válogatottal a bakui kontinensviadalra.

A konferencián az élsportról és az utánpótlás helyzetéről hallhattak előadásokat az érdeklődők.
Dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke „Eger, a birkózó város” címet adományozta a Hevesi megyeszékhelynek, amit Habis László polgármester vett át, míg a főiskola rektora a Szövetség aranydiplomája kitüntetésben részesült. Másnap országos birkózó rangsorversenyt rendeztek a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Az egri versenyzők közül Komáromi Ede szerepelt a legjobban. 60 kg-ban nem talált legyőzőre. Legnagyobb riválisa, Jäger Krisztián ugyanis a 66 kg-osoknál mérlegelt.
A szövetség hétfői döntése értelmében Komáromi utazik az Eb-re. A döntőbe jutott egriek közül a 96 kg-os Majoros Ármin Mózes és a 74 kg-os, sérülten versenyző Madarasi Gábor egyaránt kikapott ellenfelétől. A 60 kg-os Mischinger révén még egy bronzérmet szereztek az egriek, akik a csapatversenyt is megnyerték az FTC és a Vasas előtt.

II. Marschall Kupa , kötöttfogású felnőtt ranglista verseny, Eger
55 kg: 1. Knipli Csongor (Dél-Zselic), 2. Bocsos Dávid (KNSE), 3. Demény László (Dorog).
60 kg: 1. Komáromi Ede (Egri Vasas-Sportiskola), 2. Molnár Gábor (Abony), 3. Mischinger György (Egri Vasas-Sportiskola) és Gérnyi Dávid (KSC).
66 kg: 1. Jäger Krisztián (BVSC-DEGA), 2. Kozák István (Ceglédi VSE), 3. Szakolczi Hunor (Dorog) és Jancsó Dávid (Ceglédi VSE)
74 kg: 1. Lőrincz Tamás (Ceglédi VSE), 2. Madarasi Gábor (Egri Vasas-Sportiskola), 3. Korpási Bálint (BVSC DEGA-Tát) és Szabó Patrik (Sziget SE).
84 kg: 1. Bácsi Péter (FTC), 2. Módos Csaba (MÁV-Milon), 3. Brilla Gergő (BVSC-Dega -Tát), és Pápa Péter (Sziget SC).
96 kg: 1. Varga Ádám (Vasas), 2. Majoros Ármin Mózes (Egri Vasas-Sportiskola), 3. Dajka Zsolt (Univer) és Fodor Zoltán (FTC).
120 kg: 1. Nunajev Juszuf (Vasas), 2. Németh Iván (FTC), 3. Egervári László (Vasas) és Fehér Gergely (Dunaferr).
Csapatverseny. 1. Egri Vasas-Sportiskola 23,5, 2. FTC 21,5, 3. Vasas 20