Kövér: leltár és elszámoltatás

Felveszik a leltárt, dokumentálják a kormány tetteit, aztán jöhet az elszámolás – mondta Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke. A sajtótájékoztatón elhangzott az is: óriási a változás iránti igény.

Az egriek évszázadok óta bátran megvédik értékeiket, nem hagyják veszni, amiért megdolgoztak – mondta Habis László a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje. A sorozatos megszorítások mellett is megtartotta a város az iskoláit, kulturális intézményeit, a sporteredményeit, civil szervezeteit. A kórház ügye viszont nem a város hatáskörében volt, a tragikus kimenetelű privatizációs folyamat romokat hagyott maga után – mondta Habis. Úgy látja: óriási a változás iránti igény.
A kórházak 140 milliárdos adósságot görgetnek maguk előtt, de nem csak az egészségügy hever romokban – mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke. Az elmúlt nyolc év tönkretette azt, amit a rendszerváltástól kezdve építettünk.
A megalakuló Fidesz-kormány az első félévben kezeli ezt a csődtömeget, megmenti az egészségügyet, a közszolgáltatásokat az összeomlástól. Kövér szerint a kormányszóvivő azzal riogat: a Fidesz azért hivatkozik a mozgástere szűkülésére, mert nem akarja betartani az ígéreteit. A fideszes politikus azt mondja: ők betartják az ígéreteiket; amint felvették a leltárt a kormányzat tetteiről, megtörténik az elszámoltatás.
A Fidesz-KDNP közös listájának akkora a támogatottsága, hogy minden elemző kész tényként kezeli: megnyeri a pártszövetség a választást. Az apátiával kell megküzdeniük, nagy ellenfelük az emberek hitehagyottsága, reményvesztettsége – mondta Kövér László.