ZF-Eger – Partizán 4-12

A férfi vízilabda Euroliga negyeddöntő első, egri mérkőzése után már tényleg csak a tisztes helytállásban reménykedhetnek az ZF-Eger szurkolói. A szerb Partizán Belgrád nyolcgólos előnyt szerzett a visszavágóra.

Az már nem meglepetés, hogy a ZF-Eger férfi vízilabda csapatának Euroliga mérkőzésein telt ház várja a csapatokat, viszont újdonságként a szervezők és a névadó szponzor jóvoltából teljesen kékbe öltözött a lelátó azoknak a pólóknak köszönhetően, amit a nézők kaptak a bejáratnál.
Azt eddig is tudtuk, hogy a szerb bajnok Partizán komoly ellenfél, lényegében megegyezik a szerb válogatottal. Ennek most kézzel fogható bizonyítékát is látták a Bitskey uszoda lelátóján és a TV-képernyők előtt helyet foglaló nézők. Vujaszinovicsék célratörő, kőkemény játékkal már az első negyedben 4-0-ra is vezettek. Az első egri találat, Biros büntetőjéből csak ekkor született. A félidőig a rengeteg kihagyott helyzet mellett még három gólt lőttek a hazaiak, miközben a Partizán nyolcig meg sem állt. A második félidőben csak szerb találatok születtek. 12-4-re nyert a Partizán.
A visszavágó április 14-én, Belgrádban lesz. A negyeddöntő további találkozóin 9-5-re nyert a Recco a Budva ellen, míg a Kotor 14-9-re győzte le a Herceg Novit. A JUG-Barceloneta mérkőzés szombaton lesz.

Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés
2010. március 24. Eger, Bitskey uszoda, 3000 néző.
Vezette: Szergej Naumov (orosz), Filippo Gomez (olasz). LEN-delegátus: Jean-Claude Demey (francia).
ZF-Eger – VK Partizan Raiffaisen 4-12 (2-5, 2-3, 0-2, 0-2)
Eger: Szécsi – Hegedüs, Varga II. Zs., Biros 2 (1/1), Sántavy, Graham 1, Kovács G. Cserék: Erdélyi, Bárány, Feltham, Binder 1, Bundschuh, Hárai. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Partizan: Soro – Radjen 1, Pijetlovic 1, Prlainovic 2 (1/1), Gocic, S. Mitrovic 1, Vujaszinovic 5. Cserék: Mirkovic, M. Korolija 2, Aleksic, Avramovic, Gak, Cuk. Edző: Igor Milanovic.
Gól – emberelőnyből: 13/1, ill. 6/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Sántavy (14. p.), Aleksic (22. p.), Pijetlovic (27. p.)

2. mérkőzés:
2010. április 14., Belgrád
Partizan – ZF-Eger