A történelmi tudat a jelent is meghatározza

A szkíta-hun-avar-magyar folytonosságot valló elméletet népszerűsíti a Hatvannégy Vármegye, szembeállítva ezt az elméletet a hivatalos történetírással. A mostani rendezvényükön dr. Varga Tibor jogtörténész a világnak királyáról, Attiláról tartott előadást.

A nemzeti büszkeséget éleszti föl az Attiláról szóló előadás – mondta az előadássorozat szervezője, a Hatvannégy Vármegye egri vezetője. Úgy látja: erre nagy szükség van, mivel egyre több ember jár földre szegezett szemmel az utcákon. Azt sulykolják óvodás koruktól ugyanis beléjük: bűnösök vagyunk és kicsik. Dr. Varga Tibor jogtörténész szerint a történelmi tudat a jelent és a jövőt is meghatározza. Az utolsó 65 évünk nem egy szabad országról szólt, egy győztes tudatú nép „nem illett a képbe”.
A magyarok lelkisége, kultúrája a sztyeppei népektől származik, a finnugor rokonságot már a finn közvélemény is elutasítja – hangzott el az előadáson.
Az előadássorozat folytatódik, a Hatvannégy Vármegye a nemzeti rock egyik képviselőjét szeretné meghívni, lesz előadás a a Szent Korona tanról is. Úgy tervezik: vers- és prózaíró versenyt hirdetnek általános-, közép- és főiskolásoknak Trianon 90. évfordulójára, a jól sikerült műveket egy kötetben adják majd ki.