Választási csalást gyanít a Jobbik Füzesabonyban

Egy nem létező párt, a MIÉP jelöltje adott le kopogtatócédulákat Heves megyei 6. számú választókerületben, s a szelvények vizsgálatakor több gyanús körülménnyel is szembesült Választási Bizottság – jelentette ki Mirkóczki Ádám, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselőjelölt. A politikus elmondta: több olyan, ismert fideszes vagy fideszközeli ember ajánlószelvényét találták a MIÉP által leadottak között, akik később cáfolták, hogy ennek a pártnak adták volna kopogtatócédulájukat.

A leadási határidő előtt nem sokkal bukkant fel Füzesabonyban a MIÉP jelöltje, akinek ajánlószelvényeit vizsgálva több körülményt is jegyzőkönyvben rögzített a Választási Bizottság – mondta el Mirkóczki Ádám, a Jobbik Heves megyei elnöke, aki egyben a füzesabonyi körzet egyéni képviselőjelöltje. Több esetben állapítottak meg többszörös ajánlást, találtak azonos kézírást több szelvényen. Ezenkívül több fideszes, illetve más jobboldali pártokhoz kötődő ismert ember neve is szerepelt a MIÉP-es kopogtatócédulákon. Többeket személyesen, illetve telefonon megkérdeztek, s úgy nyilatkoztak, hogy nem a MIÉP-nek, hanem a Fidesznek adták ajánlószelvényüket.
A bizottság egyik tagja ezért feljelentést tett, a rendőrség pedig 179 ajánlószelvényt lefoglalt. Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott: arra kérik a hatóságokat, hogy minél hamarabb vizsgálják ki az ügyet.

Herman István, a Fidesz füzesabonyi képviselőjelöltje megkeresésünkre elmondta: visszautasítja a Jobbik vádjait.
Hozzátette: az ügyet a két párt, a Jobbik és a MIÉP belügyének tekinti, sem most, sem a jövőben nem kívánnak állást foglalni ilyen esetben.