Játék és séta

Minden korosztály hasznosan és élményekkel telve tölthette a hétvégét. Az Egri Lokálpatrióta Egylet soron következő sétáján a Nagypréposti palotát mutatták be a közönségnek. E közben a felsővárosban Döm-dö-döm játszóházban szórakozhattak a kisgyermekes családok.

Újabb sétára várta az Egri Lokálpatrióta Egylet a város érdeklődő polgárait. Ezúttal a jelenleg könyvtárként üzemelő Nagypréposti Palotát ismerhették meg, melyet Fellner Jakab tervezett. Az épületet 1774-76 között építették. Emeleti erkélyrácsát és a földszinti ablakok kovácsoltvas rácsozatát Fazola Henrik készítette. A séta a résztvevők számából ítélve is sikeres volt, legközelebb április 10-én és 17-én ismerhetnek meg újabb nevezetes épületeket az egriek.
A lokálpatrióták ezzel egy időben a Felsővárosi Általános Iskolába is várták a gyerekeket és szüleiket. A Döm-dö-döm családi játszóházban ezúttal kötélhúzásban, sorversenyekben és ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat a csapatok. A húsvét közeledtével a gyerekek tojást is festhettek. A vetélkedők végén a csapatok ajándékokat is kaptak, melyeket Habis László a Lokálpatrióta Egylet elnöke adott át.