Jó példa a Börtön a városért

Minden szereplőnek hasznos egy ilyen program, mint a Börtön a városért – mondta Csóti András, büntetés-végrehajtási vezérőrnagy. A fogvatartottak ma a Hősök temetőjét tették rendbe.

A Börtön a városért programhoz hasonlók vannak már Balassagyarmaton, Márianosztrán, Győrben. Csóti András, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának koordinációs és stratégiai parancsnokhelyettese szerint ezek az egri kezdeményezés hatására indultak el.
Úgy véli: a társadalom visszakap valamit a szabadságvesztésüket töltő emberektől, a fogvatartottak látják, hogy ők is hasznosak, a börtön is nyer, mert a tétlenség a legnagyobb veszély, vagyis mindhárom szereplő nyertese egy-egy ilyen programnak.
A Városgondozás most a Hősök temetőjét választotta ki a Börtön a városért helyszínéül.
A fogvatartottak gereblyéztek, eltakarították a lombot, összeszedték a szemetet, szétdobált mécseseket, gyertyákat.Huszonkét női elítélt takaríthatott most, az, hogy valaki kinti munkán részt vehet, kiváltság. Ahogy ők fogalmaztak: magatartásban a maximumot kell nyújtani. A mostani volt a 22. Börtön a városért.