Belvárosi Kereskedők: a tisztaság és a közbiztonság a belváros legfontosabb problémái

Nagygyűlést tartott a Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület annak apropóján, hogy két éve alakultak. Új vezetőséget választottak, az elnök Hajdú György lett. Több kéréssel és kérdéssel is fordultak a polgármesterhez, a legfontosabb témák a közbiztonság és a tisztaság voltak.

A Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület egy év alatt megduplázta a taglétszámát, a 14 alapítótag 17 újjal egészült ki. Éves programjaik maradnak, idén is megrendezik a Tavaszi zsongást, lesznek programjaik adventkor, s a nagycsaládosokat is megajándékozzák majd. A gyűlésen úgy döntöttek, csatlakoznak ők is a bor éve rendezvényeihez, és kirakatversenyt szerveznek.
A nagygyűlés vendége volt a polgármester, akit elsősorban a közbiztonságról faggattak,beszéltek például az éjszakai járőrszolgálatról.
Az egyesület tagjai megkérdezték többek között, hogy valóban elköltözik-e az okmányiroda egy bevásárlóközpontba. Habis László azt válaszolta: vannak ilyen törekvések, de ő azt az álláspontot képviseli, hogy maradjon önkormányzati tulajdonú épületben az iroda, a gazdasági hatások vizsgálata elől azonban nem zárkózott el.
A kereskedők elégedetlenek a kamerarendszerrel is, szerintük olyanra lenne szükség, amelynek van visszatartó ereje. A polgármester egy megbeszélést kezdeményez, amelyen a megyei és a városi rendőrkapitány és az egyesület tagjai is részt vesznek.
A belvárosi kereskedők új vezetőséget választottak, megbízatásuk két évre szól.