Csernyi Géza köszöntése

Csernyi Géza világrekorder labdarúgó játékvezetőt a szerdai Heves megyei válogatott – NB II-es ligaválogatott mérkőzésen köszöntötték a város és a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselői. Az esemény után az egri labdarúgás volt a téma a városházi sajtótájékoztatón.

A 78 éves Csernyi Géza 2009. októberében kapta meg a hivatalos értesítőt a Guinness Világrekordok könyv szerkesztőségétől, hogy 57 éves játékvezetői múltja egyedülálló a világon; teljesítményét világrekordnak ismerik el. Az egri sípmester 1950-ben vizsgázott, még Borsod megyében. A Heves megyei válogatott – NB II-es ligaválogatott mérkőzés első öt percét vezette, amely után a város és az MLSZ képviselői köszöntötték. A meccset 5-0-ra a ligaválogatott nyerte. Ezt követően a városházán az egri foci jövője volt a téma. Habis László polgármester és Szeleczki János alpolgármester hivatalában fogadta Kutasi Róbertet, az NB II-es liga vezetőjét, Urbán Miklóst, az Egri FC többségi tulajdonosát és az ünnepelt Csernyi Gézát.
Az NB II-es liga célul tűzte ki, hogy olyan hajdani futball fellegvárakat, mint például Szeged, Sopron, vagy éppen Eger ismét bevonja a honi felsőbb osztályú labdarúgás vérkeringésébe.
Kutasi Róbert, az NB II-es bizottság vezetője kijelentette, a Hevesi megyeszékhely már most megfele az NB II-es licenc feltételeknek.
Egerben ma nyugodt, szisztematikus munka folyik – mondta a polgármester. A csapat támogatói köre komolyabb célokat tűzött ki: minimum az NB II-ben szeretnének szerepelni. Urbán Miklós, az Egri FC többségi tulajdonosa a Jászapáti csapatával egyszer már az NB I-be jutás küszöbét is elérte. Mint mondta, ezt a küszöböt az Egerrel szeretnék végre átlépni.
A hétvégén, szombaton 15 órától kezdődik az Eger – Heves NB III-as megyei rangadó a városi stadionban.

Csernyi Géza Guinness világrekorder labdarúgó játékvezető búcsúmérkőzése
Heves megye válogatottja – NB II-es ligaválogatott
0–5 (0–2)

Eger, Felsővárosi Sporttelep, műfüves pálya, 700 néző. V.: Csernyi Géza (Farkas Ádám), Varga László, Fehér Gyula
Heves megye: Áncsán (Molnár R.) – Tóth T., Gáspár, Urbán-Szabó, Baji Á. – Csákvári Á., Nagy J., Csohány G. (Kaló), Molnár B., Görbe (Domán T.) – Dávid (Lakó). Edzők: Majzik Zoltán, Bocsi Zoltán.
NB II.: Somodi (Balikó) – Szamosszegi (Hauser), Rédei, Fellai (Ferencz), Sós – Dancs (Bogdány), Pál, Deme (Kiss L.), Farkas J. (Kálmán) – Pölöskey P. (Urbin), Turcsik. Edző: Mátyus János.
Gólszerzők: Farkas J. (11., 17.), Gáspár (öngól, 46.), Bogdány (54., 78.).