Végtelen kék – filmbemutató az Országos Kék Kör Futásról

Szarvas Mátyás, többszörös terepfutó-bajnok tavaly előtt 45, míg tavaly 43 nap alatt körbefutotta az országot az Országos Kék Kör Futáson. A nem mindennapi teljesítményről dokumentumfilm is készült, melyet Békéscsaba után Egerben mutattak be a nagyközönségnek.

Öt hónappal ezelőtt, még a több mint 2500 kilométeres táv elején, mi is találkoztunk Szarvas Mátyással, aki akkor az Országos Kék Túra útvonalát követve, a Mátrából a Bükk felé haladva, Szarvaskőnél tartott pihenőt. Azóta tudjuk: a terv sikerült. Az Országos Kék Túra, az Alföldi Kék Túra és a Dél-Dunántúli Kék Túra útvonalait összefűzve 43 nap alatt körbefutotta az országot Szigligettől Szigligetig. Az egri sportember nem mindennapi teljesítményét filmre vették, amit Békéscsabán és Egerben mutattak be a nagyközönségnek. Az egri díszbemutatón Habis László polgármester köszöntötte a sportolót és az alkotókat, Major Gyula rendezőt, Thury Gábor és Csonki Béla operatőröket, valamint ifjabb Major Gyula asszisztenst.
A stáb 25 nap alatt 26 óra nyersanyagot forgatott, ebből készült el az 1 óra 54 perces, sok érdekességet tartalmazó dokumentumfilm. Az alkotók ígérete szerint a TV Eger csatornáján is látható lesz majd a film.