MSZP: megkerülte a város a közbeszerzést

A közgyűlés Habis László vezette jobboldali többsége szabálytalanul járt el és megkerülte a közbeszerzési törvényt a Katona téri parkolóház kapcsán kötött szerződés támogatásával, melyben a város a későbbi bérletre kötelezettséget vállalt –jelentette ki Nagy István szocialista politikus. A tanácsnok több fórumon tesz jogi lépéseket az ügy tisztázására, a felelősség megállapítására.

Nagy István szocialista tanácsnok elmondta: a Katona téri parkolóház kapcsán már tartott sajtótájékoztatót, s a közgyűlésen is felszólalt a tervezet ügyében, mely szerinte, ha saját beruházásban csinálná a város, 200 milliós megtakarítást jelentene.
Most a projekttársasággal kötött szerződéskapcsán vannak aggályaik – mondta el a Pénzüögyi Bizottság elnöke, szerintük ugyanis ez, a tartalmát vizsgálva egy bérleti szerződés. S mint ilyen, közbeszerzés-köteles lenne. A szocialisták szerint ebben esetben a közbeszerzés tipikus megkerülését lehet tapasztalni.

Emiatt Nagy István több fórumhoz is fordul: a Közigazgatási Hivatalhoz azért, hogy az eljárás szabályszerűségét, az Állami Számvevőszékhez, hogy az okszerűséget és célszerűséget vizsgálja, a Közbeszerzések Tanácsához, hogy a jogsértést állapítsa meg, az ügyészséghez pedig azért, hogy derítsék ki, mekkora kárt okoztak ezzel a döntéshozók Egernek. Nagy István elmondta még: tervei szerint a döntést támogató összes képviselőt meg kívánja nevezni indítványaiban. A szocalista politikus hozzátette: bízik abban, hogy még a munkálatok megkezdése előtt tisztázzák a kérdéseket.