Női vízilabda OB I: ZF-Eger – Dunaújváros 10-10

A női vízilabda OB I középszakaszában másodszor találkozott egymással az Eger és a Dunaújváros. Az idegenbeli egri győzelem után ezúttal döntetlen született a két csapat összecsapásán. Az egri Antal Dóra öt gólt lőtt.

Az egriek az idei bajnokság egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatták azzal, hogy két héttel ezelőtt idegenben legyőzték egy góllal a dunaújvárosiakat. A szerdai, egri visszavágón bebizonyították Antal Dóráék, hogy nem egy véletlen győzelmet arattak. A tavalyi év legjobb női vízilabdázójának választott Szűcs Gabriella és Benkő Tímea góljaival gyorsan vezetést szereztek a vendégek, de még az első negyedben sikerült egyenlíteni. Innentől végig a Dunaújváros ment az eredmény után. Kelemen Attila lányai a harmadik negyedben, Antal Dóra találataival már három góllal is vezettek. A rutinos dunaújvárosiaknak csak egyenlítésre futotta. Egy perccel a vége előtt Ziaková szerzett újra előnyt, amit 45 másodperccel a vége előtt egalizált Szűcs Gabriella. A végjáték izgalmasra sikeredett, de újabb gól már nem született. 10-10 lett a vége. Az egrieknél Antal Dóra öt gólt szerzett.
A tavalyi kupagyőztes ellen így a megszerezhető hat pontból négyet gyűjtött be Kelemen Attila együttese. Szombaton Szentesen játszanak Serfőzőék.

Női OB I., Középszakasz, 1-6. helyért, 6. forduló
2010. március 10. Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző. V.: Kun György, Füzesi Zsolt
ZF-Eger – DF-ELCO-DVCSH 10-10 (2-2, 3-3, 3-2, 2-3)

Eger: Serfőző – Bene, Antal 5 (1/1), Flint 1, Czigány 2 (1/1), Ziaková 2, Pócsi. Cserék: Szeredi, Jenes. Edző: Kelemen Attila
Dunaújváros: Kasó – Menczinger, Keszthelyi 1, Poszkoli, Szűcs 4 (1/0), Benkő 3, Brávik F. 1. Cserék: Polák, Kovács D., Berta 1, Huszka, Papalexisz. Edző: Mihók Attila

Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 10/2
Gól – ötméteresből: 2/2. ill. 1/0.
Kiállítva – cserével végleg: Menczinger, Czigány
Sárga lap: Mihók Attila