Női vízilabda OB I: ZF-Eger – BVSC 8-5

A női vízilabda OB I-ben ezen a hétvégén csak egy mérkőzést játszottak az egriek. A BVSC-Zugló ellen tovább folytatták eredményes játékukat Kelemen Attila lányai. Czigány Dóra vezérletével 8-5-re nyertek az egriek.

A középszakasz felsőházában érdekelt, komolyabb játékerőt képviselő csapatok közül utoljára a BVSC-vel mérkőzött a ZF-Eger. Korábban, a bajnokság alapszakaszában és a Magyar Kupa elődöntőben is vereséget szenvedett az Eger a fővárosiaktól. Ebben jelentős szerepe volt a tavaly még Egerben játszó Jancsó Patríciának, aki a télen Amerikába szerződött, így jelentősen meggyengült a BVSC. Az egriek szereztek vezetést, amire Somhegyitől érkezett a válasz, utána viszont 5-1-ig csak egri gólokat számolhattunk. Ezzel lényegében eldőlt a meccs, a vendégekben nem volt annyi átütőerő, hogy megszorítsák a hazaiakat, akik még egy büntetőt is kihagytak. Czigány Dóra három, Antal Dóra két, valamint Ziaková, Pócsi és Flint egy-egy találatával 8-5-re nyert a ZF-Eger, ezzel megerősítették harmadik helyüket az egriek.
Bár a Héraklész elleni mérkőzés még hiányzik, a többi felsőházi csapat ellen egészen kiváló a mérleg a középszakasz első körében: a négy “nagycsapat”, a Dunaújváros, a Szentes, az Újpest és a BVSC ellenében eddig három győzelem és egy vereség a mérleg. Szerdán a Dunaújváros látogat Egerbe, majd szombaton a Szentes következik, idegenben.

Női OB I., Középszakasz, 1-6. helyért, 5. forduló
2010. március 6. Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző. V.: Bátori György, Németh István
ZF-Eger – BVSC-Zugló Diapolo 8-5 (3-1, 2-1, 2-1, 1-2)

Eger: Szabó I. – Bene, Antal 2 (1/1), Flint 1, Czigány 3 (1/0), Ziaková 1, Pócsi 1. Cserék: Szeredi, Jenes, Balla, Veréb. Edző: Kelemen Attila
BVSC: Szilágyi – Illés, Csabai, Ráski 1, Horváth, Somhegyi 1, Mészáros. Cserék: Farkas, Bujka V. 2 (1/1), Takács, Henk 1, Kling. Edző: Tóth Endre

Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 9/2
Gól – ötméteresből: 2/1. ill. 1/1.
Kiállítva – cserével végleg: Szeredi, Bene