Havilapot ad ki a főegyházmegye

Havilapot ad ki az Egri Főegyházmegye Egyházmegyei Hírek címmel. Az ingyenes újság március 6-dikától minden hónap első szombatján 20 ezer példányban a megyei napilap mellékleteként, másik 20 ezer példányban pedig az egyházmegyei templomokban önálló kiadványként jelenik meg.

A havilap ötletét a megyei napilap vezetősége vetette fel, amikor felajánlotta Dr. Ternyák Csaba egri érseknek, hogy jelentessen meg az újságban egyházi mellékletet. Az érsek élt a lehetőséggel és az egyházmegye valamint a hírlap vezetőségével egyeztetve összeállították a mindkét félnek megfelelő havilap szerkezetét. Az újság havonta 40 ezer példányban jelenik majd meg, ennek fele a megyei napilap mellékleteként, másik fele pedig az egyházmegyei plébániákon és templomokban önálló kiadványként.
Az lapot önálló szerkesztőség adja ki, melynek tagjai az egyházmegye egyházi intézményeinek alkalmazottai, illetve a keresztény közélet ismert személyiségei. A kiadás költségeit az Egri Főegyházmegye állja, az új havilap elektronikus formában is elérhető a főegyházmegye honlapján.