Folytatódik a Téli séták sorozat

Folytatódott a Téli séták egrieknek című programsorozat, ezúttal a rokokó homlokzatáról, kovácsoltvas erkélykorlátairól és dísztermének mennyezetfreskójáról híres Kispréposti palota 18. századi, barokk épületét nézhették meg az érdeklődők.

A sétasorozat keretében a város építészet és kultúra iránt érdeklődő lakói, szombat délelőttönként, bejárják azokat a nevezetes épületeket melyek történetét a nagyközönség kevéssé ismeri, látogatni pedig csak kivételes alkalmakkor lehet őket. Ezek közé tartozik az 1758-ban épült Kispréposti palota is. A palotát Barkóczy érsek jobbkeze Androvics Miklós építtette. A barokk épület rokokó jellegét a homlokzat íves felületei és a Fazola Henrik készítette kovácsoltvas erkélykorlátok és ablakvédő rácsok adják.
A Kispréposti palota építésze ismeretlen, legékesebb terme a díszterem, ahol a mennyezeten Johann Lucas Kracker Az erény diadala című freskója látható. Ugyanitt az ajtók fölötti vadászjeleneteket ábrázoló festményeket Lucas Huetter irgalmas szerzetes készítette.