Agrárkamara: pályázati monitoring

Azok a gazdaságok, vagy gazdálkodók, akik nem adják le időben, vagy teljes körűen a gazdálkodásukkal kapcsolatos adatokat, akár félmilliós bírságot is fizethetnek – olvasható az Agrárkamara felhívásában. Az úgynevezett monitoring adatszolgáltatási kötelezettségnek március 16-ig lehet eleget tenni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal portálján keresztül.

2007. január 1-jével kezdődött meg az Európai Mezőgazdasági ás Vidékfejlesztési Alaphoz kapcsolódó pályázatok, támogatási kérelmek benyújtása. Azok a termelők, akik 2009. december 31-ig bármilyen jogcímen támogatási határozatot kaptak, azoknak jelen pillanatban monitoring adatszolgáltatási kötelezettségük van. Ezt február 15-e és március 16-a között tehetik meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal portálján keresztül, kizárólag elektronikus formában. Akiknek ezzel kapcsolatban segítségre van szükségük a Heves Megyei Agrárkamara tanácsadói hálózatához, vagy a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal falugazdász hálózatához fordulhatnak.
Akik nem tesznek ennek eleget, vagy hibás adatokat szolgáltatnak, akár fél millió forintos bírságra is számíthatnak.
Az adatszolgáltatás azt a célt szolgálja, hogy a támogatást felügyelő szervezetek képet kapjanak arról, hogy a szubvenció mennyire segítette a gazdálkodók tevékenységét, hogyan valósult meg az uniós források igénybevétele.