Elutasították Eger keresetét

Nemcsak az ÁNTSZ, hanem a bíróságok is politikai nyomás alatt vannak – így kommentálta dr. Pócs Alfréd azt, hogy a Szolnoki Bíróság elutasította Eger keresetét. A kórházvédők alelnöke szerint a HospInvest-ügy vetekedik a BKV-üggyel.

Elutasította Eger keresetét a Szolnoki Városi Bíróság. Eger az ÁNTSZ-t perelte, mivel a város szerint jogszabálysértő volt a HospInvest működési engedélyének kiadása, nem voltak meg sem a tárgyi, sem a személyi feltételek. A bíróság szerint szakértőket kellene bevonni, sok időt és pénzt emésztene fel az igazság kiderítése, így Eger keresetét elutasították. A kórházvédőket ismételten cserbenhagyta a magyar igazságszolgáltatás – mondta Pócs Alfréd, a kórházvédők alelnöke. Úgy véli: ez az elutasítás azt jelenti, hogy nem csak az ÁNTSZ, hanem a bíróságok is politikai nyomás alatt vannak., és a HospInvest fő partnere az ÁNTSZ volt.
-Ez olyan volumenű ügy, mint a BKV-é – mondta Pócs. Úgy tudják, a rendőrség már 15 milliárd sorsa után nyomoz.
Nem ilyen gyors az ÁNTSZ a tervezett Klapka úti kis rendelő engedélyeinek kiadásakor – mutatott rá Pócs. Lassan egy éve kérték meg az engedélyeket, s a mai napig nem kapták meg. Pócs doktor szerint ez is bizonyítja, hogy az engedélyezés is direkt politikai nyomásra történik. Ha meglesz a kormányváltás, elő kell venni ezeket az ügyeket – hangsúlyozta.
A megye által beadott kórházfejlesztési pályázatnál még mindig hiányolják a kórházvédők a szakmaiságot. Túl sokat költene a megye építkezésre, nem fejlesztik majd a műtőblokkot, s nem számolt azzal a pályázat, hogy mi lesz, ha a kórháztól elpártolt betegek visszajönnek –emelte ki Pócs. Felületesnek és pazarlónak tartják a pályázati anyagot.