Polgármesteri reagálás a közbeszerzésekkel kapcsolatban

Az önkormányzat jelenlegi számlavezető pénzintézetével a korábbi önkormányzati ciklus során, 2003-ban jött létre szerződéses kapcsolata a városnak – olvasható Habis László polgármester témával kapcsolatos reagálásában.

A jelenleg hatályos – 2010-2011 évekre szóló – szerződést a Közgyűlés fogadta el, a beszerzés közbeszerzési értékhatár alatti összegére tekintettel. A város 2009-ben nettó 1,1 milliárd értékben folytatott le közbeszerzési eljárásokat. Azok szakszerűsége és jogszerűsége magyarországi összehasonlításban is megállja a helyét. A hivatkozott Szvorényi utcai fejlesztés pótmunkáival összefüggésben lefolytatott közbeszerzési eljárás jogorvoslati szakasza jogerősen egyébként még nem zárult le. A pótmunkák gyors elvégzése az ottlakók és az üzlettulajdonosok érdekében történt.
A költségvetés valós adatokat tartalmaz, azok közismertek, nyilvánosak. A költségvetés lehetővé teszi, hogy a város alkalmazásában állók megőrizzék munkahelyüket. A gazdasági válság helyi hatásait is kezeli. A fejlesztések a későbbiekben javítják az elhelyezkedési lehetőségeket.