Külföldi hallgatók I. Országos Sporttalálkozója

Magyarországon jelenleg több mint 16 ezer külföldi hallgató tanul a különböző felsőoktatási intézményekben. Nekik hirdetett országos sporttalálkozót a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és az egri Eszterházy Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézete.

Először hirdettek országos sporttalálkozót a hazánkban tanuló külföldi hallgatóknak. A házigazda szerepét az egri Eszterházy Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézete vállalta.
A szervezésből a külföldi hallgatók is kivették részüket.
– Személyes tapasztalat alapján mondhatom, hogy Portugáliában láttam már, ha nem is ugyanilyen, de hasonló rendezvényt. Ez a magyarországi viszont azért is más, mert nem egyszerűen egy régióban, vagy éppen a fővárosban tanuló külföldi diákok vesznek rajta részt, hanem országos esemény, amelyen 18 csapat 134 hallgatója 14 magyar felsőoktatási intézményt és 33 nemzetet képvisel – mondta a szervezők részéről a portugál Sérgio Madalena.
A fiú-lány vegyes csapatoknak három sportágból – kispályás labdarúgásból, kosárlabdából és röplabdából – kellett kettőt kiválasztaniuk. A végső sorrendet az itt megszerzett pontok alapján számították ki.
Azonos eredmény esetén a városismereti versenyben szerzett plusz pontok döntöttek. A Külföldi hallgatók I. Országos Sporttalálkozóját a SOTE Dream Team együttese nyerte, az IBS/Corvinus és a Testnevelési Egyetem TF Teamje előtt.

Külföldi hallgatók I. Országos Sporttalálkozóját
Eger, Eszterházy csarnok, 2010. február 27-28.
1. Dream Team (SOTE) 24 pont
2. IBS/Corvinus (IBS és Corvinus Egyetem) 23 pont
3. TF Team (Testnevelési Egyetem) 22 pont