Emlékezett a Jobbik

Még százan nem dolgoznak azok közül a volt kórháziak közül, akik nem kívántak együttműködni a HospInvesttel. A Jobbik több szervezettel együtt az egy évvel ezelőtti gyűjtésükre, demonstrációjukra emlékezett.

Egy évvel ezelőtt egyesével, igazoltatás és fotó után engedték be a résztvevőket a rendőrök az Eszterházy térre, sokakat elriasztva a rendezvénytől, így az adományozásra is kevesebben vállalkoztak. A kórházvédőknek akkor 67 ezer forintot gyűjtöttek – mondta Jósvai László. Nagy eredménynek nevezte, hogy ma már nincs a tér körülvéve kordonnal.
Bognár Ignác, a Jobbik városi elnöke szerint nem változott semmi – a volt kórházi dolgozók problémája sem oldódott meg.
Boros Béla, a párt megyei alelnöke elfelejtett kórházi dolgozókról beszélt. Száz embernek ma sincs munkája – szemben azzal, amit a polgármester ígért, hogy senki kezét nem engedik el – mondta. Ha a Jobbik győzelmet arat a parlamenti és a helyhatósági választásokon, az első dolguk lesz, hogy a munkanélküli száz embert visszahelyezik a kórházba – ha kell, azok helyére, akik hűen szolgálták a HospInvestet. Vissza szeretnék hívni a máshol dolgozó ápolókat, orvosokat is.
A rendezvényen Bognár Ignác bejelentette: 176-ból 174 képviselőjelöltnek megvan a 750 kopogtatócédulája. Bognár szerint aki nem a Jobbikra szavaz, az a Fidesz-MSZP nagykoalíciót támogatja.