Reagálás : szabályos volt a választás

A szocialista frakció sajtótájékoztatójára reagált Szeleczki János és Homa János. A közleményben az olvasható, szabályos és jogszerű volt a szavazatszámláló bizottsági tagok megválasztása a csütörtöki közgyűlésen.

SZABÁLYOS VOLT A VÁLASZTÁS

A 2006. február 16-án a négy évre megválasztott szavazatszámláló bizottságok tagjainak megbízatása a választási törvény szerint lejár, ezért az egri közgyűlésnek e körben döntést kellett hoznia.
A szavazatszámláló bizottságba három tagot a képviselő-testület választ, a többit a pártok delegálják.
Törvényi szabályozás szerint a szavazatszámláló bizottságnak az adott településen lakcímmel rendelkező választópolgár lehet a tagja.
Nem indokolt azért előnyben részesíteni jelentkezőket, mert korábban ilyen feladatot láttak el, más számára is lehetőséget kell teremteni.
A hivatkozott demokrácia felfogásnak éppen azáltal adott teret a szocialisták által kifogásolt eljárás, hogy a jogszabályi kereteket megtartva, nem zár ki semmilyen okra hivatkozással jelentkezőket és nem rangsorol közöttük. Lényeges hangsúlyozni, hogy a tegnap megválasztott bizottsági tagok mindegyike megfelelt a jogszabályi előírásoknak.
Sértő és a megválasztott tagok nevében visszautasítandó Kalmár Péter képviselő azon feltételezése, hogy a megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok nem képesek a feladatuk korrekt és pontos ellátására.
A döntés során eljárási hiba nem történt!
 
                                                           Homa János és Szeleczki János önkormányzati képviselők