Új út az állatvédelemben

A baktai úti gyepmesteri telep használati jogát szeretné megkapni működtetésre illetve közhasznú célra a Vidám mancsok Állatvédő Egyesület. A szervezet komplex állatvédelmi központot, állatpanziót és kiképző helyet szeretne kialakítani a baktai úton. Erre vonatkozó kérvényüket a napokban nyújtották be a Polgármesteri Hivatalhoz.

megkötésével humánus állatvédő egyesületeknek a gyepmesteri telepet. Ők a gyepmesteri teendőkön túl gondoskodnak az állatok orvosi ellátásáról és gazdát keresnek számukra, altatáshoz csak kritikus esetben folyamodnak.
A Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület azt szeretné, ha az egri gyepmesteri telep is ilyen formában működne a jövőben.
Botka Tímea, az egyesület elnöke elmondta:� Önkormányzati és pályázati segítséggel egy állatvédelmi központot szeretnénk ott kialakítani, ahol külön , elszeparáltan lehetne elhelyezni, a kölyök-,a vemhes-, és a beteg állatokat. Továbbá kutyakiképző helyet, állatpanziót , állatsimogatót és állattemetőt is szeretnénk kialakítani.Rendszeresen szerveznénk programokat, előadásokat állatbarátoknak és gyerekeknek, valamint terápiás foglalkozásokat sérült és fogyatékkal élő gyerekeknek. �
Kérdésünkre Gadavics Gyula a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője elmondta, a Polgármesteri Hivatal és a Városgondozás Eger Kft munkatársai már egyeztettek ez ügyben. Jelenleg a terület jogviszonyainak tisztázása és a működési költségek felmérése folyik. Ha ezzel végeznek egy újabb tárgyaláson az állatvédőkkel is egyeztetnek.