Elfogadták a költségvetést

Elfogadták a képviselők a város idei 15,2 milliárdos költségvetését. Az ülésen döntöttek arról, hogy kulturális és művészeti egyesületekkel, intézményekkel megállapodást kötnek azért, hogy lehetőséget kapjanak pályázatok benyújtására.

Az ülésen, napirend előtt Csákvári Antal a kommunizmus áldozatairól emlékezett meg, Orosz Ibolya az idegenvezetői világnap egri programját ismertette, Császár Zoltán a lépcsős pincesor beomlása kapcsán kért vizsgálatot.
Nagy István azt javasolta, a parkolóházra vonatkozó napirendet nyílt ülésen tárgyalják, ezt a képviselők nem szavazták meg. Dr. Nagy Imre a szavazatszámláló bizottságok póttagjainak megválasztását kérte elhalasztani, hogy ne legyen politikai a delegálás. Intézkedtek arról, hogy a képviselő megkapja az ide vonatkozó jogszabályt. A város idei költségvetése 15, 2 milliárdos, ebben az évben 400 millióval kevesebb az állami normatíva, 160 millióval csökken az illetékbevétel – mondta Habis László polgármester. Hozzátette, a mintegy 600 milliós hiány egy részét bevételi többletből fedezik, 250 milliós hitelfelvételt terveznek. A költségvetést 15 képviselő támogatta, négyen nemmel szavaztak, hárman tartózkodtak. A város együttműködést kötött kulturális és művészeti egyesületekkel, intézményekkel azért, hogy lehetőséget kapjanak pályázatok benyújtására. Az egri testület március 25-én tartja következő ülését.